BAAADMOVIES interjú

9 feb

Kissé körülményesen ugyan (az én hibámból kifolyólag), de sikerült összehoznunk a BAAADMOVIES interjút Sorter és BlackSheep urakkal.
Ha esetleg valaki nem tudná, hogy kik is ők vagy nem ismerné évek óta tartó kitűnően és fáradhatatlanul elvégzett munkájuk gyümölcsét, az itt
http://baaadmovies.blog.hu/
megtekintheti eddigi műveiket.

Íme az interjú

mint mindig, most is egy kis muzsika az olvasáshoz
http://www.youtube.com/watch?v=dKXcGq6D9ao
jó szórakozást!

-Először is üdvözöllek benneteket és köszönöm, hogy elvállaltátok az interjút. Hatodik évadját éli a BAAADMOVIES sorozat, ehhez örömmel gratulálok. Hogyan találkoztatok, és honnan jött az ötlet?

-Köszönjük a kedves szavakat, és örülünk, hogy részt vehetünk az interjúban!
A találkozás viszonylag gyorsan és könnyen ment, hiszen testvérek vagyunk. Egészen kicsi korunktól kezdve rajongunk a filmekért, és 2007-ben mindketten elkezdtünk filmkritikákat írni egy újságnak, viszonylag szép sikerekkel. Ugyanebben az évben sikerült megnéznünk először a sokat emlegetett Versust, ami egy olyan mély sokkhatást gyakorolt ránk, amihez foghatót sosem éreztünk azelőtt, pedig nem egy rossz filmet láttunk már korábban is. Ekkor már kezdett megfoganni bennünk az ötlet, hogy az írásos kritikák mellett más módon is meg kéne torolnunk azt a két órát, amit a Versus ellopott az életünkből. Egy szerencsés véletlen folytán sikerült ráakadnunk a Rossz Pc Játékok blogra, amit mindketten azonnal megszerettünk, de közel sem annyira, mint Logan. Néhány nappal azután, hogy megnézte az első Rossz Pc Játékok videót, elő is állt az ötlettel, hogy próbáljunk hasonló videókat csinálni, csak filmekről. Mi ketten úgy gondoltuk, ez lenne a legjobb lehetőség arra, hogy bosszút álljunk a már akkor is szívből gyűlölt Versuson, így belevágtunk. Kezdetben a Versust szerettük volna bemutatni először, aztán úgy döntöttünk, várunk addig, míg kicsit jobban megy majd nekünk a videózás, ezért tolódott a 3. évad elejére.

-Kezdetben Logan is veletek harcolt a rossz filmek ellen folytatott háború frontján. Vele mi történt?

-Logan azért lépett ki a csapatból, mert nem szerette volna, hogy hosszú távon az legyen a hobbija, hogy rosszabbnál rosszabb filmeket néz. Valljuk be, ez valahol azért érthető. Na és persze a lustaság is közrejátszott…

-A mai napig hányan látták a videóitokat, és számítottatok-e ekkora nézettségre?

 -Az első youtube fiókunkon a törlés előtt kb. 700 000 volt a nézettség száma, az új profilunkon ez a szám most kb. 220 000. Ha ehhez hozzáadjuk a blogos és az indavideós nézettséget, akkor nagyjából másfél millióra tehető az eddigi megtekintések száma… Bocs, de ennek most számoltam utána először, és kicsit engem is mellbevágott! 🙂 Ekkora nézettségre egyikünk sem számított soha, sőt, annak idején abban sem voltunk biztosak, hogy egyáltalán 5 videónál többet megélünk.

-Hogyan és mennyi ideig készül egy videó?

Ez nagyban függ a kiválasztott filmtől, és attól, hogy a movie maker éppen milyen kedvében van, de a szokásos forma az, hogy megnézzük a filmet, kivágjuk a videóban szereplő jeleneteket, majd rámondjuk a szinkront – illetve mostanában már inkább fordítva, először a szinkront csináljuk meg, és utána rakjuk rá a jeleneteket. Egy videó átlagosan másfél-két óra alatt megvan.

-Fordítottatok-e már nagyobb összeget a videók készítésére, vagy minden adott hozzá?

-A legnagyobb összeg, amit eddig videóra fordítottunk, az a 75 forint volt, amit kiadtunk a Háború a Földön című filmre. 🙂

-Egyedül dolgoztok, vagy minden videót ketten készítetek?

-A sorozat elején még közösen dolgoztunk, most viszont már gyakran előfordul, hogy úgy töltjük fel a videókat, hogy a másikunk még nem látta azelőtt. Úgy gondoljuk, sikerült elérnünk egy olyan szintre, hogy megbízhatunk a másik munkájában annyira, hogy ne kelljen mindig ellenőrizni a videót a feltöltés előtt.

-Milyen kritériumoknak kell “megfelelnie” egy filmek, hogy videó készüljön róla?

-Ez változó, hiszen nem mindegy, hogy egy nézhetetlenül pocsék vagy egy vállható filmről van szó. Általában az a fő szempont, hogy a film lehetőséget adjon rá, hogy a hibáit pörgős tempóban és érdekesen tudjuk bemutatni, különben unalmas lesz az összkép.

-Honnan ássátok elő a “förmedvényeket?” 

-Régebben a legtöbbet letöltöttük, mostanra viszont sok filmet kapunk a nézőktől, így azokból is sokszor tudunk válogatni.

-Az egyik legfrissebb művetek a Kárhozottak királynője című alkotásról készült, ez igen nagy port kavart. Ez titeket hogyan érintett?

-Meglepett minket, de nem keseredtünk el miatta. A legtöbb kritika, ami a videót érte nem alaptalan anyázásból állt, hanem átgondolt, értelmes, sokszor jogos kritikákat kaptunk, amikre érdemes volt figyelni. BlackSheep hosszú órákat töltött azzal hogy méltó választ adjon ezekre a bemutató második részében, ami szerintünk kellően kiköszörülte a csorbát.

-Ha előfordul, akkor mennyire túloztok egy-egy filmmel kapcsolatban?

-Ha túlzunk, igyekszünk megtartani azt a szintet, hogy vicces legyen, de azért ne essünk át a ló túloldalára sem.

-Mely alkotásaitokra vagytok legbüszkébbek?

-Ez egyértelműen a Roller Blade Warriors, ami – minden beképzeltség nélkül mondjuk – tényleg pont olyan jó lett, amilyennek szerettük volna. De amire még nagyon büszkék vagyunk, az részemről a Leszarom tabletta, és az első szereplésem az összevont videóban, BlackSheep részéről pedig az Azumis Hubba Bubbás ámokfutás.

-Mindig egyezik a véleményetek, vagy néha eltér?

-A Baaad Movies-ban bemutatott filmeknél nagyrészt egyezik, a Gyöngyszemeknél néha van eltérés, de ott sem túl gyakori.

-Volt már olyan film, amit csak egyikőtök akart bemutatni, de nem került fel az oldalra vagy éppen felkerült de a másik ellenvetései ellenére?

-Nem, erre még nem volt példa.

-Sokat emlegetitek a Versus-t, mint legrosszab filmet. Valóban mindkettőtöknek ez a “kedvence”?

-Igen, a Versusnál rosszabb filmmel még nem volt dolgunk, és belegondolva, hogy ha olyan felháborítóan pocsék szemetek, mint az Eszement Freddy, a Kis Vuk, vagy a Troll 2 sem voltak képesek letaszítani, valószínű, hogy a Versus még jó darabig csücsülhet a kiérdemelt trónján.

-Van egy Gyöngyszemek rovatotok is. Ez az ötlet kinek a fejéből pattant ki?

-BlackSheep ötlete volt.

-Biztos van kedvenc filmetek is.

-Hogyne! Mindkettőnk nagy kedvence az Összeomlás, de például a Gyűrűk Ura, az Esőember, a Remény rabjai, a Nekem 8, a District 9, az Isten városa, a D, a vámpírvadász, a Mátrix, a Mementó és a 12 dühös ember is nagyon közel áll a szívünkhöz. De nagyon sokáig tudnánk sorolni.

-Magyar fronton melyik a legjobb film szerintetek?

-Rajzfilmek terén mindkettőnknél a Macskafogó, élőszereplős filmek esetében viszont eltér a vélemény. BlackSheep szerint a Kontroll, az én személyes kedvencem viszont a Dealer. Reméljük a nemsokára bemutatásra kerülő Thelomeris után ez megváltozik. 🙂

-Kedvenc színészeitek, rendezőtök magyar illetve külföldi viszonylatban?

-A külföldiek közül az ALL TIME favorit természetesen Ed O’ Neill és Katey Segal, de nagyon bírjuk még Christian Bale-t és Michael Douglas-t is. A rendezők közül Cristpher Nolan és Clint Eastwood a nagy kedvenc. Hazai fronton leginkább Mucsi Zoltánt, Fenyő Ivánt, Nagy Zsoltot tartjuk tehetségesnek, a legnagyobb kedvenc pedig Cserhalmi György.

-A filmbarátok rovatban FreddyD-vel kooperáltok. Vele hogy hozott össze titeket a sors? Nagy RPCJ rajongók vagytok?

-Igen, nagyon szerettük – sajnos múlt időben kell mondani – a Rossz Pc Játékok sorozatot. A Filmbarátok ötletével FreddyD keresett meg minket, és nem sokáig kellett győzködnie.

-A medencetisztító és a krokodil kinek az ötlete volt?Aaargh Illetve ez is saját kezűleg készül?

-Na ez egy érdekes történet! 🙂 Haverokkal enyhén tudatmódosult állapotban (csak alkohol, mielőtt rosszabbra gondolnál) megnéztük az Újabb Parajelenségeket, és amikor a Fater beszólja azt az ominózus mondatot, valósággal elborult az agyunk, és másfél órás „brain-storming”, majd egy kis józan ötletelés után ez lett belőle.

-Biztos sokan javasolták már, hogy készítsetek saját filmet. Gondoltatok már erre?

-Igen, van is egy ötletünk, amihez már találtunk amatőr támogatókat is (a Hungarian Cyborg készítőinek személyében), már csak az anyagiakkal illetve az idővel vannak gondok. Ez egy rövidfilm ötlete, ami kevés szereplővel, szűk térben játszódik, de mivel szeretnénk komoly hangvételűre készíteni, még várunk vele amíg teljesen kiforr minden részletében.

-Mit csináltok szabadidőtökben?

-Talán nem meglepő, hogy filmeket nézünk minden mennyiségben, de emellett rengeteget olvasunk, haverokkal, barátokkal találkozunk. Én nagyon szeretek biciklizni, BlackSheep pedig edzőterembe jár és sokat kockul vagy barátnőzik. 🙂

-Mik a jövőbeli terveitek? Fog-e változni a profil, vagy maradtok a jól bevált stílusnál?

-A blog alapja biztosan nem változik, a stílus is marad az, ami eddig, a jövőben esetleg új ötletekkel bővül majd a sorozat.

-Köszönöm szépen, hogy rendelkezésemre álltatok, sok sikert kívánok a továbbiakban!

-Mi köszönjük a lehetőséget! Sok sikert a továbbiakban!

Hozzászólás